Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Dulceata de caise

Categorii: Retete prajituri, Retete de post, Bucatarie internationala

Reteta trimisa de: Irina

Descrierea retetei: Reteta de dulceata de caise.

Ingrediente dulceata de caise:
1 kg caise (curatate, fara samburi)
1 kg zahar
zeama de la o lamaie mare
1/2 l apa

Preparare dulceata de caise:
Se curata de coaja si de samburi caisele. Pe masura ce se curata se pun intr-un castron cu apa, sa nu isi schimbe culoarea.
Se pune la fiert apa cu zaharul si zeama de lamaie. Se fierbe siropul de dulceata pana cand se leaga. Se pun caisele curatate de coaja si de samburi, taiate in jumatati. Se fierbe la foc mijlociu, pana cand dulceata se leaga din nou. Cand este gata caisele plutesc in toata dulceata, nu numai la suprafata.
La dulceata de caise se pot pune si samburi de caisa, curatati de pielita.
Se lasa dulceata sa se mai raceasca in cratita, apoi se pune in borcane.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui