Ultimele retete:

File de peste la microunde

Reteta de file de peste, pregatita la cuptoru...


Frecatei cu mere

Reteta simpla de frecatei cu mere.


Mar copt la microunde

O retata simpla de mar copt, pe care o puteti...


© 2009 - 2011
retete-mancare.ro
Toate drepturile rezervate.
Retete culinare

Drob de miel

Sugestie de prezentare

Reteta trimisa de:

A_Anton

Descrierea retetei:

Reteta de drob de miel pregatita in mod traditional de Paste.

Ingrediente drob de miel:

organele de miel: ficatul, splina, rinichii, inima, plamanii
2-3 legaturi ceapa verde
1-2 legaturi de usturoi verde
2 legaturi patrunjel verde
1 legatura de marar
4 oua
4 linguri ulei
prapur de miel
20 g unt
pesmet, sare, piper
optional: 500 g ficat de pui sau pipote de pui
optional: 2-3 oua fierte tari

Modul de preparare a retetei:
Se spala bine organele in apa rece. Se taie in bucati de 3 cm latime, se curata de cheaguri de sange si pielite si se lasa 15 minute in apa cu otet (3 parti apa la o parte otet) cat se le acopere, pentru a scoate mirosurile neplacute. Se pun apoi la fiert in apa rece. Daca se doreste, pe langa organele de miel se mai pot pune la drobul de miel si 500 g ficat si pipote de pui. Acestea se curata in apa rece si se pun la fiert o data cu organele de miel. Se fierb 30 de minute, apoi se racesc si se dau prin masina de tocat.
Intre timp se pregateste verdeata. Reteta de drob de miel se prepara in mod traditional de Pasti, si fiind pregatita primavara se foloseste cat mai multa verdeata proaspata. Se curata si se spala ceapa verde si usturoiul, se toaca si se caleste in ulei. Peste ceapa si usturoiul calit se pune pasta de organe, patrunjelul si mararul tocat, ouale crude, sare si piper dupa gust si se amesteca. Compozitia de drob de miel trebuie sa arate ca o pasta inchegata, daca este inca sfaramicioasa se mai adauga ou.
In mod traditional drobul de miel se coace in prapur de miel. In acest caz prapurul se spala bine si se pune in tava, lasand marginile in afara. Se adauga compozitia de drob de miel, se pot pune in aceasta si cateva oua fierte tari, intregi, apoi se acopera cu prapurul. Daca nu folosim prapurul, se unge tava cu unt si se presara cu pesmet, apoi se adauga compozitia de drob de miel ca mai sus.
Tava se da la cuptor aproximativ 1 ora, pana cand drob-ul de miel prinde o crusta frumoasa, aurie.

Printeaza reteta Drob de miel Printeaza reteta
Retete Culinare Similare

Drob aperitiv

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Reteta culinara de drob aperitiv.
Preparare reteta

Drob de ciuperci

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Reteta foarte gustoasa de drob cu ciuperci, pentru un regim vegetarian. Drobul de ciuperci se serveste ca aperitiv, cu salata si mustar, presarat cu piper proaspat macinat.
Preparare reteta

Drob fara carne

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

O reteta de drob fara carne, cu branza din soia, excelenta pentru un regim vegetarian.
Preparare reteta

Esti STUDENT*?

Invata un job:
certificat-energetic.com
Acum ai gratuit la dispozitie
500 m2/saptamana in care poti exersa si realiza certificate de performanta energetica, sau chiar testa solutii de reabilitare termica.

* versiune disponibila in scop personal, educational.