Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Dovlecei umpluti

Categorii: Retete mancaruri tocanite, Retete carne porc, Bucatarie internationala

Reteta trimisa de: Ioana B.

Descrierea retetei: Reteta culinara de dovlecei umpluti cu carne.

Ingrediente dovlecei umpluti:
4 dovlecei cu diametrul de aprox. 5 cm
200 g carne (vitel, porc sau pui)
50 g orez
o ceapa
sare, piper, marar, patrunjel
500 ml suc de rosii
100 ml smantana
30 g faina

Preparare dovlecei umpluti:
Se toaca ceapa si se caleste in 4 linguri de ulei. Carnea se da prin masina de tocat impreuna cu ceapa si uleiul in care a fost calita, se adauga orezul, 1/2 lingurita de sare, piper, patrunjel si marar tocat marunt, 100 ml apa.
Dovleceii se curata, se taie in doua, transversal, se scobesc cu o lingurita, indepartandu-se semintele. Se umplu dovleceii cu umplutura si se aseaza intr-o cratita. Se toarna peste dovleceii umpluti sucul de rosii si apa cat sa ii acopere, apoi se pun la fiert. Cand dovleceii sunt fierti se freaca faina cu 2 linguri de sos si se amesteca in sosul mancarii. Se mai lasa dovleceii umpluti 2 minute pe foc, sa se lege sosul, apoi se presara cu patrunjel tocat marunt. Dovleceii umpluti se servesc calzi, cu smantana.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui