Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Dovlecei murati

Categorii: Retete muraturi conserve, Retete de post, Bucatarie romaneasca

Reteta trimisa de: M Dragos

Descrierea retetei: Dovleceii murati pot fi serviti la orice fel de mancare.

Ingrediente dovlecei murati:
Dovlecei
apa, sare, zahar, otet

Preparare dovlecei murati:
Dovleceii murati pot fi preparati in otet sau in saramura. Pentru a prepara dovlecei murati in saramura se pregateste o saramura din apa si sare. La fiecare litru de apa se pun cate 10 g de sare. Dovleceii se curata, se spala, se taie daca sunt mari. Se aranjeaza dovleceii in borcane si se toarna peste ei apa in care s-a dizolvat sarea. Borcanele cu dovlecei pentru murat se leaga cu celofan la gura si se fierb 1 ora la bain-marie.
Dovleceii se pot mura si in otet. Dovleceii se pregatesc ca mai sus insa se oparesc 3 minute in apa care fierbe, apoi se aranjeaza in borcane. Pentru dovleceii murati in otet se prepara un otet diluat, din 450 ml de apa, 450 ml otet, 1 lingurita sare, 100 g zahar pentru un litru de otet diluat. Otetul pentru murat se fierbe cu boabe de piper si 1-2 frunze de dafin apoi se toarna fierbinte peste dovleceii din borcane.
In 5-7 zile dovleceii murati sunt buni pentru a fi consumati.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui