Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Crochete cu carne de pui

Categorii: Retete , Retete carne pasare, Bucatarie romaneasca

Reteta trimisa de: cristian

Descrierea retetei: Crocante si delicioase, aceste crochete vor fi in centrul atentiei.

Ingrediente crochete cu carne de pui:
1 pui de cca 1 kg
300 ml lapte
100 g faina
100 g unt
3 oua
1 ceapa mijlocie
1 morcov
100 g pesmet
150 g smantana.

Preparare crochete cu carne de pui:
Puiul, curatat si spalat, se taie in bucati si se pune la fiert in apa rece impreuna cu ceapa si morcovul. Dupa ce puiul a fiert, se scoate, se lasa putin sa se racoreasca, se desoseaza si se trece prin masina de tocat.
In timp ce fierbe puiul, separat, intr-o cratita, se desface faina in putin lapte rece, se toarna apoi laptele clocotit si se asaza vasul pe foc, avand grija sa se amestece continuu pentru ca sa nu se lipeasca de fundul cratitei. Dupa ce a fiert cca 10 minute se adauga carnea tocata si cateva bucatele de unt, continuand fierberea, la foc potrivit, pana cand amestecul este bine legat. Se trage apoi cratita de pe foc, se lasa sa se racoreasca putin si se pun galbenusurile si albusurile batute spuma, amestecand usor pana cand compozitia este bine omogenizata. Se ia din compozitie cate o lingura si cu mana se formeaza crochete cilandrice, care se dau prin pesmet si se asaza pe o tava unsa cu unt.
Se coc in cuptor cca 20 minute. Dupa ce s-au rumenit, se scot pe un platou si se servesc imediat cu smantana.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui