Ultimele retete:

File de peste la microunde

Reteta de file de peste, pregatita la cuptoru...


Frecatei cu mere

Reteta simpla de frecatei cu mere.


Mar copt la microunde

O retata simpla de mar copt, pe care o puteti...


© 2009 - 2011
retete-mancare.ro
Toate drepturile rezervate.
Retete culinare

Crema de zahar ars II

Categorii: Retete prajituri, , Bucatarie internationala

Crema de zahar ars II

Sugestie de prezentare

Reteta trimisa de:

Luminita P

Descrierea retetei:

Crema de zahar ars este un desert savuros si simplu de pregatit.

Ingrediente crema de zahar ars ii:

8 oua
200 g de zahar
100-150 g zahar (pentru siropul de zahar ars)
1 litru de lapte
1 - 2 plicuri zahar vanilat

Modul de preparare a retetei:
Se aprinde cuptorul si il lasam sa se incalzeasca, trebuie sa fie cald cand bagam crema de zahar ars in el.
Se alege o oala sau cratita potrivita pentru crema de zahar ars si inca o cratita, mai mare decat prima, in care vom aseza cratita cu crema de zahar ars cand o bagam la cuptor.
Se pune cratita mai mica pe foc, cu 100 - 150g de zahar. Se lasa zaharul pe foc sa se topeasca si sa se caramelizeze un pic (pana cand face un pic de spuma la suprafata, daca il caramelizam mai mult zaharul ars va avea gust amar), apoi se apuca cratita cu grija, cu manusa de bucatarie sau cu mana invelita intr-un prosop, si se rasuceste astfel incat zaharul ars sa acopere fundul si jumatate din peretii laterali. Trebuie sa fim atenti sa nu sara zahar ars topit pe mana deoarece este foarte fierbinte. Se lasa cratita tapetata cu zahar ars sa se raceasca, incet, la temperatura camerei.
Intre timp preparam compozitia de crema. Pentru crema de zahar ars batem ouale cu restul de zahar si zaharul vanilat, adaugam laptele si omogenizam. Se poate adauga si 1 lingurita de amidon, pentru a obtine o crema de zahar ars mai ferma, care se va taia mai usor. Se toarna compozitia de crema in cratita tapetata cu zahar ars. Compozitia se toarna numai cand cratita cu zahar ars este racita la temperatura camerei.
Se pune apa calduta in cratita mare si apoi se imerseaza cratita cu crema de zahar ars. Crema cu zahar ars se prepara la bain-marie, altfel iese spongioasa. Chiar tinuta la bain-marie, daca apa din cratita mare incepe sa fiarba, crema de zahar ars se intareste (se branzeste). Se baga cele doua cratite in cuptorul incalzit.
Crema de zahar ars se tine la cuptor, la foc mediu, aproximativ 50 minute. Daca observam ca apa incepe sa fiarba punem din cand in cand un pahar de apa rece in cratita cu apa.
Crema de zahar ars este gata dupa aproximativ 50 minute de stat la cuptor. Daca crema de zahar ars este inchegata la suprafata se scoate cratita cu crema din cuptor si se inclina: daca este gata, crema se desprinde de cratita pana la fund si nu se vede lichid laptos, neinchegat. Cand crema de zahar ars este gata se scoate din cuptor, se raceste si se pune la frigider. O putem servi simpla sau putem orna crema de zahar ars cu frisca sau fructe confiate.

Printeaza reteta Crema de zahar ars II Printeaza reteta
Retete Culinare Similare

Tort de mere, crema de zahar ars si pandispan

Descrierea retetei:

Pentru realizarea unui tort mai mic se va folosi numai jumatate din ingrediente.
Preparare reteta

Spuma de zmeura II

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Spuma de zmeura este o reteta culinara simpla pentru desert.
Preparare reteta

Crema de banane

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Crema de banane este un desert usor si delicios.
Preparare reteta

Papanasi prajiti II

Descrierea retetei:

Papanasii se servesc indata ce sunt gata, cu smantana sau cu zahar.
Preparare reteta

Esti STUDENT*?

Invata un job:
certificat-energetic.com
Acum ai gratuit la dispozitie
500 m2/saptamana in care poti exersa si realiza certificate de performanta energetica, sau chiar testa solutii de reabilitare termica.

* versiune disponibila in scop personal, educational.