Ultimele retete:

File de peste la microunde

Reteta de file de peste, pregatita la cuptoru...


Frecatei cu mere

Reteta simpla de frecatei cu mere.


Mar copt la microunde

O retata simpla de mar copt, pe care o puteti...


© 2009 - 2011
retete-mancare.ro
Toate drepturile rezervate.
Retete culinare

Reteta trimisa de:

Anca Marcu

Descrierea retetei:

O reteta elaborata, potrivita pentru mese festive, care va ofera satisfactii deosebite in momentul in care mancarea va fi servita.

Ingrediente crap cu stafide:

1 crap (sau medalioane de crap, aproximativ 1,500 kg peste)
50 g ulei de măsline
5 cepe
6 căţei de usturoi romanesc
150 g de stafide
1 pahar vin alb
cimbru, dafin, sare, piper, pătrunjel tocat

Modul de preparare a retetei:
Se curăţă şi se spală peştele, apoi se taie in bucăţi de cca 3 cm lăţime. Intr-o cratiţă cu ulei se pun cepele tocate fin si se calesc. Se adaugă apoi usturoiul, cimbrul, frunzele de dafin, iar pe deasupra se pun bucăţile de peşte. Se sărează şi piperează. Se umple cratiţa cu vinul alb si apă, atit cit să acopere mīncarea. Intr-o bucăţică de tifon alb se pun stafidele şi se lasă să fiarbă īn mīncare.
Cand a īnceput să clocotească, focul se micşorează şi se lasă cratiţa la foc mic. După ce peştele a fiert se scot bucăţile, se pun pe un platou (īn forma iniţială a peştelui daca ati avut un peste intreg). Sosul se dă prin sită şi se mai lasă pe foc iute să scadă. Se toarnă apoi sosul peste peşte, se aranjeaza stafidele de jur-imprejur si se presara pătrunjel tocat. Mīncarea se serveşte rece.

Retete Culinare Similare

Plachie de crap

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Plachia de crap este o mancare gustoasa din peste. Plachia de crap se serveste la temperatura camerei, cu vin alb, rece.
Preparare reteta

Esti STUDENT*?

Invata un job:
certificat-energetic.com
Acum ai gratuit la dispozitie
500 m2/saptamana in care poti exersa si realiza certificate de performanta energetica, sau chiar testa solutii de reabilitare termica.

* versiune disponibila in scop personal, educational.