Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Cozonac cu branza de vaci (pasca)

Categorii: Retete prajituri, Retete de post (fara carne), Bucatarie romaneasca

Reteta trimisa de: Mihail_florea 57

Descrierea retetei: Pasca este un preparat traditional de Paste, foarte gustos.

Ingrediente cozonac cu branza de vaci (pasca):
Coca:
1 kg faina
2 oua intregi
2 galbenusuri
1/2 l lapte
50 g drojdie
150 g unt (sau untdelemn)
200 g zahar tos
vanilie
coaja de lamaie
sare.
Umplutura: branza de vaci
4 linguri zahar tos
1 lingura gris fiert
2 oua
1 lingura stafide
vanilie
coaja de lamaie
sare.

Preparare cozonac cu branza de vaci (pasca):
Faina si celelalte ingrediente se aduc in bucatarie cu o zi inainte de a se prepara cozonacul pentru a se acomoda cu temperatura. Drojdia impreuna cu o lingura de zahar se dizolva intr-o ceasca cu putin lapte caldut. Se adauga doua linguri cu varf de faina si se bate bine amestecul cu o lingura de lemn. Se lasa sa dospeasca aproximativ 30 minute, dupa care se pune peste faina, adaugand apoi pe rand cele doua oua intregi, galbenusurile, zaharul dizolvat in laptele caldut, sarea necesara, vanilia si coaja rasa de lamaie. Aluatul trebuie sa fie potrivit de moale. Se incepe framantatul adaugand cate putin unt (untdelemn) pana ce aluatul este gata; se considera ca aluatul este suficient de framantat, atunci cand se ridica la su¬prafata sa mici basicute si cand se desprinde cu usurinta atat de pe maini cat si de pe vasul in care se framanta. Vasul se acopera cu un servet curat si cu o patura usoara si se lasa la dospit intr-un loc caldut, ferit de curenti reci de aer, timp de 3-4 ore.
Se amesteca branza cu zaharul, mirodeniile, sarea, galbenusurile si la urma albusurile batute spuma. Cu acest amestec se umple cozonacul, se ruleaza si se asaza intr-un vas uns bine cu unt sau untura. Se lasa sa creasca in vas, dupa care se unge cu ou si se da la cuptor.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui