Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Conopida cu smanatana

Categorii: Retete mancaruri tocanite, Retete de post (fara carne), Bucatarie internationala

Reteta trimisa de: Mariana

Descrierea retetei: Conopida pregatita cu aceasta reteta este foarte gustoasa si nu produce balonari persoanelor sensibile.

Ingrediente conopida cu smanatana:
1 kg conopida
400 g smantana
100 g unt
pesmet, sare
optional: 100 - 200 g branza
optional: vegeta

Preparare conopida cu smanatana:
Se curata conopida, se desface in buchetele si se spala. Se fierbe apa cu sare, cand incepe sa clocoteasca se pune conopida si se lasa sa fiarba 5 minute, apoi se scurge. Conopida astfel pregatita este mai usor de aranjat in vas si nu va mai balona.
Se pregateste o cratita potrivita: se unge cu unt si se tapeteaza cu pesmet. Se amesteca smantana cu sare, (optional: vegeta si branza sfaramata) si buchetelele de conopida. Se pune acest amestec in cratita, se pun deasupra 2-3 felii de unt (sau se presara cu parmezan ras) si se da conopida la cuptor aproximativ 1/2 ora.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui