Ultimele retete:

File de peste la microunde

Reteta de file de peste, pregatita la cuptoru...


Frecatei cu mere

Reteta simpla de frecatei cu mere.


Mar copt la microunde

O retata simpla de mar copt, pe care o puteti...


© 2009 - 2011
retete-mancare.ro
Toate drepturile rezervate.
Retete culinare

Coltunasi cu carne de pasare si spanac

Categorii: Retete pizza placinte paine, Retete carne pasare, Bucatarie romaneasca

Reteta trimisa de:

cristian

Descrierea retetei:

Deliciosi, coltunasii va vor incanta prin gustul, mirosul si aspectul lor apetisant.

Ingrediente coltunasi cu carne de pasare si spanac:

Pentru umplutura:
350 g carne de pasare fiarta 300 g spanac
1 ou
sare
piper
1 lingura cascaval ras
Pentru sos:
100 g unt
1 ceapa
1 morcov mic
1 telina
1 lingura bulion
putin zahar
sare.
Pentru aluat:
300 g faina
2 oua
putina sare si cateva linguri de apa, daca este nevoie.

Modul de preparare a retetei:
Spanacul se curata, se spala si se fierbe in apa cu sare. Dupa ce este gata se scurge de apa si se toaca foarte marunt. Alternativ, se poate folosi spanac conservat (la borcan sau spanac congelat).
Carnea fiarta se desoseaza, se taie cubulete foarte mici, apoi se amesteca cu spanacul si oul crud, dupa care se potriveste de sare si piper.
Din faina, oua si sare se prepara un aluat mai consistent, ca pentru taitei (daca este nevoie se mai adauga apa), din care se intind foi de grosimea muchiei de cutit.
Se taie foile in patrate cu latura de 5-6 cm. Pe fiecare patrat se asaza cate o gramajoara de umplutura, se indoaie patratul in forma de triunghi si se preseaza marginile cu varful degetelor sa se lipeasca bine ca sa nu iasa umplutura.
Coltunasii se fierb in apa clocotita cu sare, cca 5-6 minute, dupa care se scot cu lingura cu gauri. Se asaza intr-o tava, se toarna sosul preparat din ingredientele de mai sus, se presara cu cascaval ras si se pune tava in cuptor, la foc potrivit, 10-15 minute.
Se servesc fierbinti, stropiti cu putin unt topit.

Printeaza reteta Coltunasi cu carne de pasare si spanac Printeaza reteta
Retete Culinare Similare

Rulada de carne

Descrierea retetei:

O reteta delicioasa de rulada de carne, simplu de realizat si foarte gustoasa. Se serveste cu pireu de cartofi, o salata la alegere sau cu diferite preparate de legume, scazute.
Preparare reteta

Gogosi din aluat cu carne de pasare

Descrierea retetei:

Oricand aveti pofta de ceva diferit si foarte apetisant. Pot fi servite cu garnitura de legume, cartofi prajiti, piure de cartofi sau cu sos picant de rosii.
Preparare reteta

Coltunasi cu carne de pui

Descrierea retetei:

Serviti fierbinti, acesti coltunasi vor atrage atentia invitatilor dumneavoastra. Pot fi consumati si a doua zi, incalziti la microunde.
Preparare reteta

Esti STUDENT*?

Invata un job:
certificat-energetic.com
Acum ai gratuit la dispozitie
500 m2/saptamana in care poti exersa si realiza certificate de performanta energetica, sau chiar testa solutii de reabilitare termica.

* versiune disponibila in scop personal, educational.