Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Coltunasi cu carne de pasare, legume si branza

Categorii: Retete paste, Retete carne pasare, Bucatarie romaneasca

Reteta trimisa de: Panait Dragoianu

Descrierea retetei: Foarte gustoasa, datorita bogatiei ingredientelor, aceasta mancare va fi preferata familiei dumneavoastra.

Ingrediente coltunasi cu carne de pasare, legume si branza:
Pentru umplutura:
500 g carne de pasare
1 morcov
1 patrunjel
1 telina
1 ceapa
100 g muschi file
l00 g swaiter
2 oua
100 g telemea
1 legatura patrunjel verde cimbru
piper
sare
1 ceasca sos de smantana cu mustar si rosii
putin unt pentru uns tava.
Pentru aluat:
500 g faina
2 oua
250 ml lapte
sare
facultativ putina nucsoara rasa.

Preparare coltunasi cu carne de pasare, legume si branza:
Se prepara un aluat de taitei, din faina, oua, sare, putina nucsoara rasa si lapte cat cuprinde. Se framanta pana cand aluatul devine neted, apoi se inveleste intr-un servet umed si se lasa sa se odihneasca o ora.
In acest timp se pune la fiert carnea de pasare cu 2 l apa clocotita. Dupa ce s-a adunat spuma se da in cateva clocote, apoi se adauga ceapa, patrunjelul, morcovul si telina (in ordinea fierberii), la urma se potriveste de sare.
Dupa ce totul a fiert, se strecoara supa, se lasa rasolul sa se raceasca si se taie cubulete sau se trece prin masina de tocat cu sita rara. Se amesteca apoi cu un ou fiert tare, cu muschiul file si zarzavaturile, toate tocate marunt. Swaiterul si telemeaua se rad.
Toate ingredientele se pun apoi intr-un castron, se adauga condimentele, un ou crud, verdeata si se amesteca usor.
Din aluatul preparat se intind foi subtiri de cca un mm si se taie in patrate cu latura de 6-7 cm. Pe fiecare patrat se pune cate o lingura de umplutura si se impaturesc in doua, pe diagonala, formand mici triunghiuri. Apoi, cu degetul sau cu o furculita, se lipesc bine marginile sa nu se dezlipeasca la fiert.
Coltunasii se fierb 6-7 minute in apa clocotita cu lapte (sau numai in apa cu sare), apoi se scurg si se asaza intr-o tava unsa cu unt. Se toarna deasupra sosul si se pune tava in cuptor pentru 10-15 minute.
Se servesc imediat.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui