Ultimele retete:

File de peste la microunde

Reteta de file de peste, pregatita la cuptoru...


Frecatei cu mere

Reteta simpla de frecatei cu mere.


Mar copt la microunde

O retata simpla de mar copt, pe care o puteti...


© 2009 - 2011
retete-mancare.ro
Toate drepturile rezervate.
Retete culinare

Coltunasi cu carne de pasare, legume si branza

Categorii: Retete paste, Retete carne pasare, Bucatarie romaneasca

Reteta trimisa de:

Panait Dragoianu

Descrierea retetei:

Foarte gustoasa, datorita bogatiei ingredientelor, aceasta mancare va fi preferata familiei dumneavoastra.

Ingrediente coltunasi cu carne de pasare, legume si branza:

Pentru umplutura:
500 g carne de pasare
1 morcov
1 patrunjel
1 telina
1 ceapa
100 g muschi file
l00 g swaiter
2 oua
100 g telemea
1 legatura patrunjel verde cimbru
piper
sare
1 ceasca sos de smantana cu mustar si rosii
putin unt pentru uns tava.
Pentru aluat:
500 g faina
2 oua
250 ml lapte
sare
facultativ putina nucsoara rasa.

Modul de preparare a retetei:
Se prepara un aluat de taitei, din faina, oua, sare, putina nucsoara rasa si lapte cat cuprinde. Se framanta pana cand aluatul devine neted, apoi se inveleste intr-un servet umed si se lasa sa se odihneasca o ora.
In acest timp se pune la fiert carnea de pasare cu 2 l apa clocotita. Dupa ce s-a adunat spuma se da in cateva clocote, apoi se adauga ceapa, patrunjelul, morcovul si telina (in ordinea fierberii), la urma se potriveste de sare.
Dupa ce totul a fiert, se strecoara supa, se lasa rasolul sa se raceasca si se taie cubulete sau se trece prin masina de tocat cu sita rara. Se amesteca apoi cu un ou fiert tare, cu muschiul file si zarzavaturile, toate tocate marunt. Swaiterul si telemeaua se rad.
Toate ingredientele se pun apoi intr-un castron, se adauga condimentele, un ou crud, verdeata si se amesteca usor.
Din aluatul preparat se intind foi subtiri de cca un mm si se taie in patrate cu latura de 6-7 cm. Pe fiecare patrat se pune cate o lingura de umplutura si se impaturesc in doua, pe diagonala, formand mici triunghiuri. Apoi, cu degetul sau cu o furculita, se lipesc bine marginile sa nu se dezlipeasca la fiert.
Coltunasii se fierb 6-7 minute in apa clocotita cu lapte (sau numai in apa cu sare), apoi se scurg si se asaza intr-o tava unsa cu unt. Se toarna deasupra sosul si se pune tava in cuptor pentru 10-15 minute.
Se servesc imediat.

Printeaza reteta Coltunasi cu carne de pasare, legume si branza Printeaza reteta
Retete Culinare Similare

Paste cu ciuperci

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Aceasta reteta de paste cu ciuperci o puteti gati in numai 40 minute. Este foarte gustoasa.
Preparare reteta

Sos de rosii cu sunca

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Acest sos de rosii cu kaizer afumat poate fi imediat folosit cu paste sau cu orez fiert in apa.
Preparare reteta

Spaghete bologneze

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

O delicioasa reteta de spaghete. Se serveste farfuria de spaghete cu sosul fierbinte deasupra lor si presarate cu parmezan si busuioc proaspat.
Preparare reteta

Spaghete Milaneze

Descrierea retetei:

Reteta clasica de spaghetti milaneze, rapid de preparat si foarte gustoasa. Se servesc fierbinti, cu sos de rosii si un pahar de vin rosu, rece.
Preparare reteta
Originals.ro - Magazin online cu pantofi sport, haine si accesorii

Esti STUDENT*?

Invata un job:
certificat-energetic.com
Acum ai gratuit la dispozitie
500 m2/saptamana in care poti exersa si realiza certificate de performanta energetica, sau chiar testa solutii de reabilitare termica.

* versiune disponibila in scop personal, educational.