Ultimele retete:

File de peste la microunde

Reteta de file de peste, pregatita la cuptoru...


Frecatei cu mere

Reteta simpla de frecatei cu mere.


Mar copt la microunde

O retata simpla de mar copt, pe care o puteti...


© 2009 - 2011
retete-mancare.ro
Toate drepturile rezervate.
Retete culinare

Cocos cu sos de zarzavat si vin

Categorii: Retete mancaruri tocanite, Retete carne pasare, Bucatarie balcanica

Cocos cu sos de zarzavat si vin

Sugestie de prezentare

Reteta trimisa de:

Constantin L.

Descrierea retetei:

O reteta de mancare delicioasa, cu sos de vin. Se serveste fierbinte, cu paine prajita.

Ingrediente cocos cu sos de zarzavat si vin:

1 cocos potrivit de mare
3 cepe mari
1 morcov
1 patrunjel
1 telina mica
2g slanina neafumata
alba
1 lingura rasa faina
200 g vin rosu
5-6 rosii mari
250 g ciuperci
100 g unt
sare
piper
1/2 paine
2 catei de usturoi.

Modul de preparare a retetei:
Se curata cocosul, se spala si se lasa sa se scurga de apa. Ceapa se curata, se spala si se taie feliute foarte subtiri, iar slanina se taie in cubulete mici.
Se ia o cratita mai mare, se pune slanina, se presara ceapa taiata peste care se asaza cocosul, uns in interior cu putin unt, presarat cu sare si piper negru. Se tine pe foc pana se topeste slanina si se rumeneste usor pasarea.
Intre timp se spala zarzavaturile, se curata si se taie rondele foarte subtiri.
Dupa ce cocosul s-a rumenit putin, se scoate din cratita, iar in grasimea ramasa se pune faina, se lasa sa se ingalbeneasca usor, apoi se stinge cu vin. Se adauga apoi rosiile curatate de coaja si seminte, taiate marunt si zarzavatul. Se asaza deasupra cocosul, se acopera cratita si se fierbe in cuptor, la foc potrivit, 40-50 minute. Intre timp se potriveste de sare si piper si daca este nevoie se mai picura putina apa.
Ciupercile spalate si curatate se inabusa in unt si se adauga la mancare cu 15 minute inainte de a fi gata.
Painea se taie in felii subtiri, care se rumenesc pe ambele parti, in unt incins, apoi se freaca cu usturoi.
Cocosul se taie bucati potrivit de mari, se asaza pe un platou, si toarna deasupra sosul.

Retete Culinare Similare

Chiftele cu sos de rosii

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

De cate ori preparam chiftele putem pregati ca fel doi aceasta mancare foarte simpla dar foarte gustoasa. Poate fi servita simpla, cu piure de cartofi sau chiar cu paste.
Preparare reteta

Limba cu sos ragu

Descrierea retetei:

Reteta culinara de limba cu sos ragu.
Preparare reteta

Limba cu sos de ceapa

Descrierea retetei:

Reteta culinara de limba cu sos de ceapa.
Preparare reteta

Risotto cu sos de rosii

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Reteta de risotto cu branza, o reteta culinara caracteristica Italiei.
Preparare reteta
Originals.ro - Magazin online cu pantofi sport, haine si accesorii

Esti STUDENT*?

Invata un job:
certificat-energetic.com
Acum ai gratuit la dispozitie
500 m2/saptamana in care poti exersa si realiza certificate de performanta energetica, sau chiar testa solutii de reabilitare termica.

* versiune disponibila in scop personal, educational.