Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Clatita pufoasa

Categorii: Retete prajituri, Retete de post (fara carne), Bucatarie internationala

Reteta trimisa de: Tanase_cezar

Descrierea retetei: Clatitele pufoase alcatuiesc un mic-dejun delicios. Daca se lasa neumpluta, se serveste clatita cu sos de fructe, sos de vin sau de rom.
Se pot coace din acest amestec 2 clatite in 2 tigai odata, deoarece compozitia lasata sa astepte nu mai creste.

Ingrediente clatita pufoasa:
4 oua foarte proaspete
1 lingura faina buna
5 linguri de lapte caldut amestecat cu o lingura de apa
1 vf de cutit de praf de copt
putina sare
vanilie
gem sau marmelada pentru umplut

Preparare clatita pufoasa:
Se despart cu atentie albusurile de galbenusuri. Albusurile se tin la rece.
Se bat spuma galbenusurile cu lapte, sare si faina cernuta impreuna cu praful de copt. Se adauga albusurile batute spuma tare in ultimul moment. Se topeste in tigaie putin unt, se toarna deasupra compozitia si se acopera cu un capac incalzit din vreme. Focul trebuie sa fie moale. Se coace clatita numai pe o parte 10 min, pana ce s-a inchegat deasupra, iar dedesupt este galben-aurie.
Fara a se scoate din tigaie, se unge cu gem sau cu marmelada buna, sau cu un pireu de mere(bine scazut, cu zahar si aromat). Cu ajutorul unui cutit mai lat, se indoaie clatita ca o omleta umpluta. Se trece pe o farfurie intinsa si se cerne pe deasupra zahar.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui