Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Ciulama de pui

Categorii: Retete mancaruri tocanite, Retete carne pasare, Bucatarie romaneasca

Reteta trimisa de: Mircea

Descrierea retetei: Ciulamaua cu pui este o reteta de mancare traditionala romaneasca.

Ingrediente ciulama de pui:
1 pui (cca 1kg)
1 ceapa
150 g faina
100 g unt
75g fulgi de porumb
6-7 catei usturoi
patrunjel verde tocat
sare, piper, delikat
optional: 1-2 morcovi, 1/2 telina, 1 radacina de pastarnac sau patrunjel

Preparare ciulama de pui:
Puiul se curata, se spala, se taie in bucati si, impreuna cu ceapa, se pune la fiert in apa cu sare sau delikat. Daca folosim si zarzavaturi, acestea se pun la fiert impreuna cu carnea, apoi cand sunt fierte se scot si se servesc cu alte mancaruri.
Separat, intr-o cratita, se pune faina in untul incins si dupa ce se rumeneste putin, se stinge cu zeama in care a fiert pasarea, amestecand continuu sa nu se faca cocoloase. Dupa 10 minute se adauga fulgii de porumb si se mai fierbe 15 minute. Daca este nevoie se mai adauga supa.
Cand totul este fiert, se pune usturoiul pisat, carnea de pui taiata in bucati, verdeata si se mai da intr-un clocot. Ciulamaua de pui se serveste presarata cu verdeata tocata.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui