Ultimele retete:

File de peste la microunde

Reteta de file de peste, pregatita la cuptoru...


Frecatei cu mere

Reteta simpla de frecatei cu mere.


Mar copt la microunde

O retata simpla de mar copt, pe care o puteti...


© 2009 - 2011
retete-mancare.ro
Toate drepturile rezervate.
Retete culinare

Reteta trimisa de:

Florin_p

Descrierea retetei:

Ciulamaua se serveste fierbinte cu mamaliguta. Daca nu o servim imediat, cratita cu ciulama se tine pana cand se serveste, intr-un vas cu apa clocotita. Nu mai este la fel de gustoasa daca se raceste.

Ingrediente ciulama de gaina:

6 bucati carne de gaina
1 ceapa
1 morcov mic
1 patrunjel
50 g unt
grasime de pasare sau aceeasi cantitate de ulei
2 linguri faina
1 ceasca lapte
zeama de carne
sare, piper.

Modul de preparare a retetei:
Se aleg bucatile de la pasare care de obicei nu se pun la friptura, (aripi, spate), se spala si se fierb impreuna cu ceapa, morcovul, patrunjelul si putina sare.
Separat, se pregateste ciulamaua: intr-o cratita se incinge untul, se amesteca cu faina, apoi se stinge cu zeama de carne si lapte, amestecand mereu sa nu se faca cocoloase. Se fierbe pana cand sosul capata consistenta dorita (ca o smantana groasa), se sareaza, se pipereaza dupa gust, se adauga bucatele de carne si se mai da un clocot.

Retete Culinare Similare

Ciulama de pui

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Ciulamaua cu pui este o reteta de mancare traditionala romaneasca.
Preparare reteta

Ciulama de ciuperci

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Ciulamaua de ciuperci este o mancare gustoasa, care poate fi pregatita in 45 de minute. Se serveste imediat, fierbinte, presarata cu bucatele de unt si patrunjel sau marar tocat, neaparat cu mamaliga calda.
Preparare reteta

Mancare de urzici (tocanita de urzici, ciulama de urzici)

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Aceasta reteta de urzici cu usturoi este foarte gustoasa si sanatoasa. Ciulamaua de urzici se serveste calda, cu mamaliguta fierbinte.
Preparare reteta

Ciulama de gaina cu ciuperci

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

O reteta traditionala romaneasca de ciulama de gaina cu ciuperci. Cand se serveste se pun bucatile de carne pe platou, se toarna deasupra ciulamaua si se stropeste cu unt fierbinte.
Preparare reteta

Esti STUDENT*?

Invata un job:
certificat-energetic.com
Acum ai gratuit la dispozitie
500 m2/saptamana in care poti exersa si realiza certificate de performanta energetica, sau chiar testa solutii de reabilitare termica.

* versiune disponibila in scop personal, educational.