Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Ciorba taraneasca

Categorii: Retete supe ciorbe, Retete carne vita, Bucatarie romaneasca

Reteta trimisa de: Luminita P

Descrierea retetei: Ciorba taraneasca, intrucat este preparata din carne mai grasa, se serveste intotdeauna fierbite.

Ingrediente ciorba taraneasca:
0,4kg carne de vaca (porc)
2 morcovi
2 cartofi
1-2 ardei graşi
3 roşii
1 ţelină
1 ceapă
1 ceasca de boabe de mazare
o mana de fasole verde
borş
sare
patrunjel verde (sau leustean)
optional: 1 -2 oase de vaca

Preparare ciorba taraneasca:
Carnea de vacă se pune la fiert, la foc mic, cu putina sare īn 2 l de apă rece, aproximativ o ora. Daca preparam ciorba taraneasca utilizand oase de vaca, acestea se taie sa intre in oala, se spala si se pun la fiert in apa rece o data cu carnea. Se lasa ciorba sa fiarba 5 minute, se spumeaza, se adauga o cana de apa rece, se lasa sa inceapa din nou sa fiarba si se spumeaza iar. Daca doriti, puteti apoi strecura ciorba prin tifon, pentru a inlatura orice urma de spuma.
Legumele şi ceapa, tocate marunt, se călesc 2 minute cu 2 linguri de untdelemn şi se adaugă īn supă. Fasolea se taie mai mare si se adauga in ciorba. După 1/2 ora, se adaugă mazărea. Cand carnea şi zarzavatul au fiert bine, se pun cartofii tăiaţi īn cuburi mici, ardeii si rosiile tăiaţe īn felioare subţiri. Ciorba se fierbe īncă un sfert de ora, ca să fiarba cartofii, apoi se adaugă borşul, completīnd cu apa cat este necesar, ca ciorba să nu fie prea deasă şi se sărează după gust. Se lasa să mai dea cīteva clocote; ciorba taraneasca se ia de pe foc, si se adauga patrunjel sau leustean verde taiat marunt.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui