Ultimele retete:

File de peste la microunde

Reteta de file de peste, pregatita la cuptoru...


Frecatei cu mere

Reteta simpla de frecatei cu mere.


Mar copt la microunde

O retata simpla de mar copt, pe care o puteti...


© 2009 - 2011
retete-mancare.ro
Toate drepturile rezervate.
Retete culinare

Ciorba taraneasca

Sugestie de prezentare

Reteta trimisa de:

Luminita P

Descrierea retetei:

Ciorba taraneasca, intrucat este preparata din carne mai grasa, se serveste intotdeauna fierbite.

Ingrediente ciorba taraneasca:

0,4kg carne de vaca (porc)
2 morcovi
2 cartofi
1-2 ardei graşi
3 roşii
1 ţelină
1 ceapă
1 ceasca de boabe de mazare
o mana de fasole verde
borş
sare
patrunjel verde (sau leustean)
optional: 1 -2 oase de vaca

Modul de preparare a retetei:
Carnea de vacă se pune la fiert, la foc mic, cu putina sare īn 2 l de apă rece, aproximativ o ora. Daca preparam ciorba taraneasca utilizand oase de vaca, acestea se taie sa intre in oala, se spala si se pun la fiert in apa rece o data cu carnea. Se lasa ciorba sa fiarba 5 minute, se spumeaza, se adauga o cana de apa rece, se lasa sa inceapa din nou sa fiarba si se spumeaza iar. Daca doriti, puteti apoi strecura ciorba prin tifon, pentru a inlatura orice urma de spuma.
Legumele şi ceapa, tocate marunt, se călesc 2 minute cu 2 linguri de untdelemn şi se adaugă īn supă. Fasolea se taie mai mare si se adauga in ciorba. După 1/2 ora, se adaugă mazărea. Cand carnea şi zarzavatul au fiert bine, se pun cartofii tăiaţi īn cuburi mici, ardeii si rosiile tăiaţe īn felioare subţiri. Ciorba se fierbe īncă un sfert de ora, ca să fiarba cartofii, apoi se adaugă borşul, completīnd cu apa cat este necesar, ca ciorba să nu fie prea deasă şi se sărează după gust. Se lasa să mai dea cīteva clocote; ciorba taraneasca se ia de pe foc, si se adauga patrunjel sau leustean verde taiat marunt.

Printeaza reteta Ciorba taraneasca Printeaza reteta
Retete Culinare Similare

Ciorba cu perisoare din peste

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Ciorba cu perisoare din peste, o reteta delicioasa de ciorba de peste, pe care o putem prepara mai ales cand avem pesti mari, din care facem file-uri.
Preparare reteta

Ciorba pescareasca

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Ciorba pescareasca este o reteta deosebita de mancare. Ciorba se serveste calda, cu ardei iute si mamaliguta fierbinte.
Preparare reteta

Ciorba de peste

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Reteta culinara de ciorba de peste.
Preparare reteta

Ciorba de zarzavat cu zeama de varza

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Ciorba de zarzavat acrita cu zeama de varza este o reteta gustoasa de mancare fara carne.
Preparare reteta

Esti STUDENT*?

Invata un job:
certificat-energetic.com
Acum ai gratuit la dispozitie
500 m2/saptamana in care poti exersa si realiza certificate de performanta energetica, sau chiar testa solutii de reabilitare termica.

* versiune disponibila in scop personal, educational.