Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Ciorba de spanac

Categorii: Retete supe ciorbe, Retete carne porc, Bucatarie romaneasca

Reteta trimisa de: Ioana B.

Descrierea retetei: Ciorba de spanac este o reteta culinara excelenta primavara, cand verdeturile sunt proaspete.

Ingrediente ciorba de spanac:
500 g spanac proaspat
1 legatura loboda rosie
2 legaturi ceapa verde
1 morcov
1 patrunjel
1/2 telina
1/2 l bors sau 2 lamai
2 oua
100 g costita sau kaizer afumat
1 lingura faina
1/2 legatura leustean
2-3 linguri ulei


Preparare ciorba de spanac:
Se prajeste carnea afumata in ulei. Se adauga ceapa verde taiata, morcovul, patrunjelul si telina tocate cubulete mici, 1 lingura de faina. Dupa 2 minute se pune spanacul spalat in mai multe ape si taiat fidea, loboda, 1/2 lingurita sare si 1-2 l apa. Se lasa sa fiarba zarzavatul (cam 20 - 30 minute dupa ce incepe sa clocoteasca), dupa care se adauga borsul sau sucul de lamaie, se potriveste de sare si se mai lasa sa dea 2-3 clocote. Ciorba de spanac se drege cu 2 oua batute si se presara cu leustean tocat. La ouale batute se poate adauga si 100 ml de smantana - in acest caz batem ouale, adaugam smantana si diluam cu cateva linguri de zeama din borsul de spanac, apoi adaugam amestecul in ciorba, amestecand.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui