Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Ciorba de pui

Categorii: Retete supe ciorbe, Retete carne pasare, Bucatarie romaneasca

Reteta trimisa de: Luminita P

Descrierea retetei: Ciorba de pui este o reteta gustoasa si simplu de preparat.

Ingrediente ciorba de pui:
1 pui
1 ceapa
1/2 telina
1 radacina de patrunjel
1 pastarnac
2 morcovi
2 cartofi
3-4 rosii
1 l bors
sare, leustean, vegeta
optional: 100 g varza alba tocata sau o mana de fasole verde

Preparare ciorba de pui:
Pentru ciorba de pui se poate folosi un pui din care luam pulpele si pieptul pentru alt fel de mancare. Eu fac ciorba de pui in timp ce din pulpele si pieptul de pui pregatesc pilaf de pui sau fripturica.
Puiul se parleste, se transeaza si se pune la fiert in 2-3 l apa rece, cu sare. Se lasa ciorba de pui pe foc mic, sa fiarba 5 minute, indepartand spuma care apare. Apoi se adauga zarzavatul, taiat cubulete: intai ceapa apoi morcovul, albitura, cartofii. Optional se poate pune fasole verde sau putina varza taiata fideluta. Se lasa ciorba de pui inca 20 minute, se pune borsul si rosiile. Daca nu avem bors putem pune mai multe rosii, acrind ciorba de pui cu sucul de rosii. Se gusta de sare si se poate pune 1/2 lingura de vegeta.
Se fierbe ciorba de pui 5 - 10 minute, se stinge focul si se presara leustean tocat, apoi se acopera oala. Se serveste fierbinte.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui