Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Ciorba de fasole uscata

Categorii: Retete supe ciorbe, Retete de post, Bucatarie romaneasca

Reteta trimisa de: Mariana

Descrierea retetei: Ciorba de fasole uscata pregatita dupa aceasta reteta culinara este foarte gustoasa si nu va da probleme de digestie. Ciorba de fasole se acreste cu suc de rosii, daca o dorim mai acrisoara.

Ingrediente ciorba de fasole uscata:
250 g fasole uscata
1 ceapa
1 morcov
1 radacina patrunjel
100 g telina
1 ardei gras
5 -6 rosii (iarna suc de rosii si 1 lingura de bulion)
patrunjel verde tocat
sare, 3 linguri ulei

Preparare ciorba de fasole uscata:
Pentru a pregati ciorba de fasole boabe mai repede este bine sa punem la inmuiat cu o seara in urma fasolea boabe in apa rece.
Fasolea boabe se pune la fiert in apa cu un varf de lingurita bicarbonat de sodiu, apa care se varsa dupa ce fasolea a fiert 5 minute. Astfel ciorba de fasole nu va mai balona. Fasolea boabe se pune apoi din nou la fiert cu 2 litri de apa rece. Se lasa sa fiarba 15 minute apoi se pun la ciorba ceapa, morcovul, patrunjelul, telina si ardeiul taiate marunt. Se lasa ciorba pe foc pana cand fasolea este complet fiarta si se pun rosiile curatate de coaja si taiate, uleiul si sarea. Cand pregatim iarna ciorba de fasole uscata putem inlocui rosiile cu suc de rosii si 1 lingura de bulion, sau cu 1 conserva de rosii in sos de rosii. Se lasa pe foc inca 10 minute sa fiarba rosiile, apoi se stinge focul, se presara peste ciorba de fasole o mana de patrunjel verde tocat si se acopera.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui