Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Ciorba cu perisoare din peste

Categorii: Retete supe ciorbe, Retete peste fructe de mare, Bucatarie romaneasca

Reteta trimisa de: Mircea

Descrierea retetei: Ciorba cu perisoare din peste, o reteta delicioasa de ciorba de peste, pe care o putem prepara mai ales cand avem pesti mari, din care facem file-uri.

Ingrediente ciorba cu perisoare din peste:
1,5 kg peste
250 g morcovi
250 g albitura (telina, patrunjel)
250 g ceapa
200 g bulion
100 g orez
200 g paine alba
2 oua
1,5 l bors
50 ml ulei
verdeata, sare, piper
optional: capete si cozi de peste, oase de peste

Preparare ciorba cu perisoare din peste:
Se curata morcovii, telina si ceapa, se spala si se toaca marunt. Se pun la fiert in apa rece su sare.
Separat, se fierb capetele si cozile de peste (sau oasele), la foc foarte mic. Aceasta zeama se strecoara peste zarzavat si se lasa sa fiarba. Se pune apoi orezul, bulionul si borsul.
Pestele se curata, se dezoseaza, se spala si se toaca impreuna cu painea. Se amesteca in compozitie sare, piper macinat, ouale, verdeata tocata marunt. Se formeaza perisoare care se introduc in ciorba cand aceasta clocoteste.
Se lasa ciorba cu perisoare din peste sa fiarba 10 - 15 minute, apoi se stinge focul, se potriveste de sare si acreala, se presara vedeata tocata marunt.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui