Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Ciorba ardeleneasca de fasole verde

Categorii: Retete supe ciorbe, Retete carne porc, Bucatarie romaneasca

Reteta trimisa de: Eugen. I

Descrierea retetei: Retetele preparate in Ardeal sunt mai picante, fiind preparate cu afumatura si rantas, cum este si aceasta reteta de ciorba cu fasole verde.

Ingrediente ciorba ardeleneasca de fasole verde:
1/2 kg fasole verde
1,5 l apa
0,5 l bors fiert
4-5 rosii
2 linguri ulei
1 ceapa
3 catei de usturoi
200 g sunculita afumata, slaninuta sau 1 ciolan afumat
1 ardei gras
1 lingura faina
sare

Preparare ciorba ardeleneasca de fasole verde:
Se curata fasolea de ate si se pune la fiert in apa cu sare. Daca folosim un ciolan afumat se pune intai ciolanul in apa rece, se pune la fiert si se fierbe minim 40 minute inainte de a se adauga fasolea.
Se incinge uleiul, se caleste ceapa si usturoiul, se adauga sunculita sau slaninuta afumata si ardeiul taiat cuburi. Se calesc 5 minute si se adauga apoi faina. Se adauga rantasul astfel obtinut la ciorba de fasole verde, cand fasolea este pe jumatate fiarta.
Se oparesc rosiile si se taie. Se adauga la ciorba, impreuna cu borsul. Se mai fierbe ciorba 5-10 minute, se adauga verdeata.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui