Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Chiftelute din piept de pasare cu praz

Categorii: Retete aperitive, Retete carne pasare, Bucatarie internationala

Reteta trimisa de: Daniela G.

Descrierea retetei: Delicios si bun pentru orice ocazie, acesta este unul dintre cele mai apreciate feluri de mancare.

Ingrediente chiftelute din piept de pasare cu praz:
1 piept de pasare fript
1 ceapa
5 fire de praz
100 ml ulei
2 oua
2 linguri faina
1 ceasca sos de rosii
1 lingura verdeata tocata
sare
piper.

Preparare chiftelute din piept de pasare cu praz:
Ceapa se curata, se spala, se toaca marunt si se caleste in putin ulei incins, impreuna cu pieptul de pasare trecut prin masina de tocat. Dupa ce s-a inmuiat ceapa, se trage cratita de pe foc.
Intre timp se curata prazul si se indeparteaza frunzele, oprindu-se numai partea alba. Se spala, se taie bucati si se pune in apa clocotita cu sare sa fiarba cca. 15 minute. Se scurge apoi de apa, se lasa sa se racoreasca, se toaca foarte marunt si se pune peste carne.
Ouale se bat cu faina, se amesteca cu carnea si prazul, adaugand verdeata, sare si piper dupa gust.
Se amesteca bine compozitia ca sa se omogenizeze, apoi, cu o lingura, se ia din compozitie si se formeaza chiftelute, mai mari sau mai mici, dupa dorinta, care se dau prin faina si se prajesc in restul de ulei.
Se servesc fierbinti, cu sos picant de rosii.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui