Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Chiftelute de peste

Categorii: Retete mancaruri tocanite, Retete peste fructe de mare, Bucatarie romaneasca

Reteta trimisa de: cristian

Descrierea retetei: Reteta de chiftelute de peste, un preparat gustos de casa. Se pot servi si cu sos picant de rosii, sos de soia, cartofi prajiti sau rizzoto cu legume.

Ingrediente chiftelute de peste:
600 g de peşte
1 kg de cartofi
3 ouă
2 linguri de făină
pătrunjel verde
sare
piper
1 lamaie
ulei

Preparare chiftelute de peste:
Se fierbe pestele in apă sărată, se curăţă de oase şi se rupe in faşii cat mai mici. Se poate folosi orice fel de peste insa se prefera pestii care au mai putine oase - cod, rechin.
Intre timp, se fierb cartofii in coajă. Se prepara din acestia un piure la care se adaugă 1 ou intreg, 2 galbenuşuri şi peştele. Se adaugă sarea şi pătrunjelul tocat. Se fac chifteluţe mici, rotunde, care se prajesc intr-o cratiţă cu mult ulei incins. După ce s-au aurit, se lasă pe o sită să se scurgă grăsimea şi servesc cu felii de lămaie sau salată verde.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui