Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Chiftele de post

Categorii: Retete aperitive, Retete de post, Bucatarie internationala

Reteta trimisa de: Anca Matrut

Descrierea retetei: Reteta culinara pentru prepararea chiftelelor de post.

Ingrediente chiftele de post:
2 cartofi (aprox. 250 g)
200 g ciuperci
2 - 3 linguri orez
1 ceapa
1/4 - 1/2 legatura marar
1/4 - 1/2 legatura patrunjel
3 linguri faina
sare, piper, faina si ulei pentru prajit

Preparare chiftele de post:
Se pun la fiert cartofii si orezul.
Nota retete-mancare.ro: orezul se va fierbe separat, in putina apa sarata, 20 - 30 minute - pana cand orezul este foarte bine fiert si apa a scazut aproape complet. Folositi orez romanesc care se leaga la fiert: deoarece reteta este fara oua, compozitia trebuie sa se lege exclusiv datorita amidonului din orez, cartofi si faina.
Ceapa se caleste in ulei. Se adauga ciupercile taiate, 1/2 lingurita de sare si se lasa sa scada bine.
Se prepara un piure din cartofii pasati, in care se inglobeaza ceapa si ciupercile calite, patrunjelul tocat. Observatie retete-mancare.ro: In acesta compozitie se va amesteca orezul fiert si, daca este necesar, 3 linguri de faina.
Daca doriti un amestec mai omogen, puteti folosi un mixer pentru a prepara compozitia de chiftele de post. Se potriveste compozitia de sare si piper, se poate adauga si o lingura de boia dulce.
Din aceasta compozitie se formeaza cu mainile umezite chiftelute care se dau prin faina si se prajesc in ulei incins.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui