Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Chec in doua culori

Categorii: Retete prajituri, Retete de post (fara carne), Bucatarie romaneasca

Reteta trimisa de: Marius

Descrierea retetei: O prajitura usor de facut si va va incanta gustul grantat. La compozitie se poate adauga si rahat sau fulgi mari de ciocolata menaj.

Ingrediente chec in doua culori:
1 ceasca zahar tos
2 oua
1 ceasca untdelemn
1 ceasca lapte
faina cat cuprinde
1 praf de copt
2 linguri rom
1 praf zahar vanilat
coaja rasa de lamaie
2 linguri cacao.

Preparare chec in doua culori:
Ouale si zaharul se pun intr-un castron mai mare si se bat cu mixerul timp de 5 minute. Continuand sa se bata, se adauga treptat untdelemnul si apoi laptele, vanilia, praful de copt, coaja rasa de lamaie, romul si faina, pana cand aluatul capata consistenta unei smantani ceva mai groase. Compozitia se imparte in doua. O parte ramane galbena, iar cealalta se amesteca cu cacao. In tava de chec, unsa cu unt sau margarina si presarata cu faina, se toarna intai compozitia fara cacao si la mijlocul acesteia, in lung, cea cu cacao. Se coace in cuptorul incalzit in prealabil, la foc potrivit, timp de 40-45 minute. Este bine ca in primele 15-20 minute sa nu se deschida cuptorul deoarece checul se poate lasa.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui