Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Chec

Categorii: Retete prajituri, Retete de post (fara carne), Bucatarie internationala

Reteta trimisa de: Monica O.

Descrierea retetei: Checul este o reteta de prajituri simplu de realizat.

Ingrediente chec:
300 g faina
300 g zahar
6 oua
200 ml ulei
1 plic de zahar vanilat
1 plic praf de copt
2 linguri de cacao
1 lamaie pentru zeama si coaja

Preparare chec:
Se separa albusurile de galbenusuri. Lamaia se rade, apoi se stoarce. Dizolvam in sucul de lamaie praful de copt.
Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi punem praful de copt stins cu zeama de lamaie.
Se bat albusurile spuma tare; se adauga zaharul, zaharul vanilat si 1/3 din coaja de lamaie si se bat in continuare, apoi se amesteca galbenusurile si faina, adaugata in ploaie.
Se tapeteaza tava cu margarina si faina, se aseaza 3/4 din compozitia de chec. In compozitia ramasa se pune cacaua (optional se pot adauga nuci taiate sau ciocolata data pe razatoarea mare) si se toarna peste compozitia din tava. Se da checul la cuptor 35-40 minute.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui