Ultimele retete:

File de peste la microunde

Reteta de file de peste, pregatita la cuptoru...


Frecatei cu mere

Reteta simpla de frecatei cu mere.


Mar copt la microunde

O retata simpla de mar copt, pe care o puteti...


© 2009 - 2011
retete-mancare.ro
Toate drepturile rezervate.
Retete culinare

Castraveti murati in otet

Sugestie de prezentare

Reteta trimisa de:

Dumitru M

Descrierea retetei:

Reteta de castraveti murati in otet. Castravetii murati in otet se pastreaza foarte bine si pot fi serviti la diferite mancaruri: tocanite, fripturi, gratar.

Ingrediente castraveti murati in otet:

castraveti micuti
otet
sare
zahar
marar, frunze de telina, dafin, piper

Modul de preparare a retetei:
Se aleg castraveti tineri, micuti, si se spala. Se indeasa castravetii in borcane potrivite, astfel incat spatiul dintre ei sa fie cat mai mic. Pregatiti dupa aceasta reteta de castraveti murati in otet, castravetii pot fi pusi in borcane mai mari, de 3- 5 l, deoarece saramura pe care o pregatim are mult otet iar castravetii nu se vor inmuia si nici nu vor fermenta, chiar dupa deschiderea borcanului.
Dupa ce umplem borcanul cu castraveti, se indeasa in gura borcanului frunze de telina (inclusiv partea lunga, fibroasa, a frunzei - este deosebit de aromata) si marar (preferabil marar uscat). Acestea vor aroma castravetii si ii vor tine in borcan cand turnam saramura.
Se pregateste otetul: se apreciaza cat lichid este necesar, in functie de numarul si tipul borcanelor si de cantitatea de castraveti pe care am introdus-o in borcane. Pentru un litru de otet se folosesc: 650 ml apa, 330 ml otet, 25 g sare, 10 g zahar, 1/2 foaie dafin, 3-5 boabe intregi de piper.
Se amesteca ingredientele si se fierb 2-5 minute. Se lasa 10 minute sa se mai raceasca si se toarna peste castraveti. Pentru ca borcanul cu castraveti sa nu se crape, il asezam pe lama a doua cutite si pe urma tunam otetul peste castraveti.
Borcanele cu castraveti se umplu de la inceput cu otet pana sus, la gura, deoarece castravetii nu vor fermenta si nu se vor umfla. Se leaga imediat cu celofan si se aseaza in camara sau pivnita.

Printeaza reteta Castraveti murati in otet Printeaza reteta
Retete Culinare Similare

Castraveti murati in saramura

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Castravetii murati in saramura sunt muraturi care pot fi consumate la foarte multe retete de mancare. Din castravetii murati in saramura se prepara mancare de castraveti, sunt utilizati la salata boeuf etc. In timpul fermentatiei lactice zaharurile continute de castraveti sunt in mare parte metabolizate de bacterii, astfel incat castravetii murati in saramura au valoare nutritiva neglijabila, furnizand insa fibre alimentare si unele vitamine si minerale.
Preparare reteta

Gogosari murati

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Gogosarii murati se pastreaza foarte bine peste iarna. Borcanele cu gogosari murati pot fi deschise fara probleme, borcanul inceput nu va face floare daca este tinut pe balcon sau in pivnita.
Preparare reteta

Conopida murata in otet

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Conopida in otet este o reteta de muraturi gustoase si apetisante. Serviti conopida murata in ocazii deosebite si la sarbatorile de iarna. Conopida, ca si gogosarii in otet, sunt muraturile care merg cel mai bine cu piftia de Craciun!
Preparare reteta

Gogosari feliati in otet

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Gogosarii feliati in otet sunt o reteta de muraturi care poate fi pregatita foarte repede.
Preparare reteta
Originals.ro - Magazin online cu pantofi sport, haine si accesorii

Esti STUDENT*?

Invata un job:
certificat-energetic.com
Acum ai gratuit la dispozitie
500 m2/saptamana in care poti exersa si realiza certificate de performanta energetica, sau chiar testa solutii de reabilitare termica.

* versiune disponibila in scop personal, educational.