Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Castraveti murati

Categorii: Retete muraturi conserve, Retete de post, Bucatarie internationala

Reteta trimisa de: Eugen. I

Descrierea retetei: Aceasta este reteta de castraveti murati in otet diluat, ca cei bulgaresti. Castravetii murati dupa aceasta reteta se pastreaza gustosi, crocanti, numai putin acri, dar pentru ca nu au conservanti trebuie tinuti la frigider dupa ce deschidem borcanul.

Ingrediente castraveti murati:
castraveti micuti
otet
sare
zahar
marar, frunze de telina, dafin, piper

Preparare castraveti murati:
Se aleg castraveti tineri, micuti, si se spala. Se indeasa castravetii in borcane potrivite, astfel incat spatiul dintre ei sa fie cat mai mic. Aceasta reteta foloseste otet diluat, de aceea dupa desfacerea borcanului cu castraveti murati acesta trebuie tinut la frigider sau consumat repede, altfel castravetii pot intra in fermentatie lactica. Este bine sa folosim borcane mici, de 1 litru. Dupa ce se indeasa castravetii in borcane se pun deasupra lor tulpini si frunze de telina si de marar.
Pentru fiecare litru de otet pentru murat se pun 850 ml apa si 150 ml otet de 9 grade, 20 g sare, 10 g zahar. Se calculeaza cantitatea de otet ca 1/2 din volumul borcanelor. Se amesteca ingredientele apoi se toarna peste castraveti. In fiecare borcan se mai pun 2-3 boabe de piper si, optional, 1/2 frunza de dafin. Se leaga borcanele cu celofan umezit si se fierb la bain-marie 20 minute. Borcanele cu castraveti murati se lasa in apa pana cand aceasta se raceste complet, apoi se dau la loc rece si intunecat (pivnita, camara).

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui