Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Cartofi taranesti

Categorii: Retete mancaruri tocanite, Retete de post, Bucatarie balcanica

Reteta trimisa de: Smaranda

Descrierea retetei: Cartofii taranesti sunt o reteta culinara de post gustoasa si usor de preparat.

Ingrediente cartofi taranesti:
1 kg cartofi
2 ceape
1 ardei
ulei, sare, piper, boia dulce

Preparare cartofi taranesti:
Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja, in apa sarata. Dupa 30 - 40 minute cartofii sunt fierti (se incearca folosind o furculita). Se scurg, se curata de coaja si se taie cuburi.
Se curata ceapa si se toaca, mai mare. Se pune la calit intr-o cratita. Se adauga ardeiul taiat felii.
Cand ceapa a devenit sticloasa se adauga 1 lingura de boia, apoi cartofii taiati. Se presara sare si piper si se amesteca cu grija cartofii (sa nu se sfarame). In 5 minute cartofii taranesti sunt gata, se servesc calzi, presarati cu frunze de patrunjel tocate.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui