Ultimele retete:

File de peste la microunde

Reteta de file de peste, pregatita la cuptoru...


Frecatei cu mere

Reteta simpla de frecatei cu mere.


Mar copt la microunde

O retata simpla de mar copt, pe care o puteti...


© 2009 - 2011
retete-mancare.ro
Toate drepturile rezervate.
Retete culinare

Reteta trimisa de:

Emilia Sp.

Descrierea retetei:

Caltabosii sunt o reteta traditionala romaneasca de carnati. Caltabosii se pot servi prajiti, cu piure de cartofi sau mamaligura. Pentru a se pastra mai multa vreme, caltabosii se lasa la frig sa se usuce bine, apoi se afuma o zi, la fum de lemne.

Ingrediente caltabos:

Plamanii, inima si splina porcului
1/2 kg carne de la ceafa
1/2 kg slanina de la gusa
(optional se pot inlocui cu jumatate din capul porcului)
200 g sorici
100 g orez
2 cepe
sare, piper macinat, 1 varf de lingurita nucsoara rasa, 1 varf de lingurita ienibahar
intestine de porc

Modul de preparare a retetei:
Intestinele de porc se golesc, se spala si se curata bine (cu lama unui cutit, apoi cu sare grunjoasa si malai), apoi se clatesc din nou si se lasa sa se scurga.
Carnea, slanina, plamanii, inima si splina se pun la fiert in apa cu sare. Ceapa se caleste usor in untura. Cand carnea este fiarta, se dau ingredientele impreuna prin masina de tocat. In amestecul obtinut se adauga condimentele, sarea si orezul fiert in apa sau in supa in care a fiert carnea, 100 - 200 ml din supa in care a fiert carnea si grasimea stransa deasupra, astfel incat compozitia de caltabos sa aiba consistenta unei paste. Se monteaza pe masina de tocat palnia de carnati si se formeaza caltabosii.
Caltabosii se fierb 1/2 ora in supa ramasa, apoi se clatesc cu apa rece si se lasa sa se zvante.

Printeaza reteta Caltabos Printeaza reteta
Retete Culinare Similare

Branza cu chimen si boia

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Reteta ardeleneasca traditionala, aceasta pasta picanta de branza cu condimente este delicioasa ca aperitiv sau la micul dejun.
Preparare reteta

Urda cu marar

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Un aperitiv usor de preparat, foarte gustos, care poate fi servit cu legume, ca rosii, ardei gras, etc.
Preparare reteta

Chifle umplute cu carne de pasare

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Acest fel de mancare, va va trezi pofta inca dinainte de a-l scoate din cuptor.
Preparare reteta

Chiftelute din piept de pasare cu praz

Descrierea retetei:

Delicios si bun pentru orice ocazie, acesta este unul dintre cele mai apreciate feluri de mancare.
Preparare reteta
Originals.ro - Magazin online cu pantofi sport, haine si accesorii

Esti STUDENT*?

Invata un job:
certificat-energetic.com
Acum ai gratuit la dispozitie
500 m2/saptamana in care poti exersa si realiza certificate de performanta energetica, sau chiar testa solutii de reabilitare termica.

* versiune disponibila in scop personal, educational.