Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Bulete de cascaval

Categorii: Retete aperitive, Retete de post (fara carne), Bucatarie internationala

Reteta trimisa de: Emilia C.

Descrierea retetei: Buletele de cascaval sunt o reteta delicioasa de aperitiv. Se servesc calde - proaspat preparate sau incalzite la cuptor.

Ingrediente bulete de cascaval:
300 g cascaval
3 oua
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1/2 lingurita zeama de lamaie
50 g faina
sare
optional: piper, marar verde tocat

Preparare bulete de cascaval:
Buletete de cascaval se prepara din cascaval simplu sau 100 g cascaval amestecat cu diferite alte tipuri de branza, dupa gust: daca dorim sa obtinem bulete de cascaval mai picante putem folosi branza de burduf sau telemea, daca tinem regim - branza de vaci.
Se sfarama sau se dau pe razatoare branzeturile. Se amesteca ouale, faina, sarea si, dupa gust, piperul si mararul tocat. Se adauga la compozitie bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie.
Compozitia de bulete de cascaval trebuie sa aiba o consistenta ferma, care sa ne permita sa modelam buletele ca mingiute cu diametrul de 2 -3 cm. Daca este prea apoasa, se adauga faina sau gris.
Se acopera palmele cu faina, se modeleaza buletele si se prajesc in ulei foarte fierbinte. Buletele se tin foarte putin in uleiul incins, cam 15 -25 sec, altfel se sparg.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui