Ultimele retete:

File de peste la microunde

Reteta de file de peste, pregatita la cuptoru...


Frecatei cu mere

Reteta simpla de frecatei cu mere.


Mar copt la microunde

O retata simpla de mar copt, pe care o puteti...


© 2009 - 2011
retete-mancare.ro
Toate drepturile rezervate.
Retete culinare

Reteta trimisa de:

Claudia Gh.

Descrierea retetei:

O mancare foarte buna pentru dezlegarile la peste.

Ingrediente budinca de peste:

800 g peste
2 foi dafin
1 pahar ulei de masline
6 cepe
500 g rosii
2 ardei grasi
sare
piper
1 lingurita de zahar
usturoi
patrunjel si marar
150 g orez

Modul de preparare a retetei:
Aceasta budinca se poate pregati si cu peste sarat. In acest caz, pestele trebuie tinut 2-3 ore intr-o cratita cu apa rece, care va fi schimbata de 3-4 ori. Apoi, pestele va fi pus la fiert in apa clocotita, in care se adauga foile de dafin. Se lasa sa dea 2-3 clocote. Se scoate pestele, se taie in bucati potrivite, se curata de piele si aripioare. Intr-o cratita se auresc usor cepele taiate marunt, rosiile curatate de pielita si tocate, ardeii taiati in felii si se sareaza, pipereaza, se adauga zaharul si 2 catei de usturoi. Dupa ce a fiert la foc mic aproape 1/2 de ora, se lasa sa se raceasca si se da aceasta compozitie prin masina de tocat. Intr-o cratita unsa cu unt se asaza un strat din piureul de legume, apoi cateva bucati de peste, alternand straturile, pana ce ultimul va fi tot de legume. Se presara mult marar si patrunjel tocat si se lasa cratita in cuptor pentru 1/2 de ora. Budinca se serveste cu un pilaf de orez.

Retete Culinare Similare

File de peste la microunde

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Reteta de file de peste, pregatita la cuptorul cu microunde.
Preparare reteta

Peste la cuptor

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Pestele la cuptor este o reteta de mancare dietetica dar foarte gustoasa, pe care o puteti pregati in mai putin de o ora.
Preparare reteta

Saramura de peste

Descrierea retetei:

Saramura de peste este o reteta de mancare traditionala romaneasca, specifica zonei Dobrogene.
Preparare reteta

Zacusca de peste

Descrierea retetei:

Zacusca de peste se poate pastra mai multa vreme. In acest caz, pestele nu se mai da prin faina inainte de a fi prajit. Zacusca racorita se pune in borcane, se acopera cu hartie pergament, se leaga si se fierbe 1/2 ora intr-un vas cu apa.
Preparare reteta

Esti STUDENT*?

Invata un job:
certificat-energetic.com
Acum ai gratuit la dispozitie
500 m2/saptamana in care poti exersa si realiza certificate de performanta energetica, sau chiar testa solutii de reabilitare termica.

* versiune disponibila in scop personal, educational.