Ultimele retete:

File de peste la microunde

Reteta de file de peste, pregatita la cuptoru...


Frecatei cu mere

Reteta simpla de frecatei cu mere.


Mar copt la microunde

O retata simpla de mar copt, pe care o puteti...


© 2009 - 2011
retete-mancare.ro
Toate drepturile rezervate.
Retete culinare

Budinca de orez

Sugestie de prezentare

Reteta trimisa de:

G. Vladut

Descrierea retetei:

Desertul se serveste simplu, cu gem, dulceata, sirop sau un sos dulce de vanilie, cafea, ciocolata etc.

Ingrediente budinca de orez:

150 g orez
700 ml lapte
200 g zahar
80 g unt
3 oua
coaja rasa de lamaie.

Modul de preparare a retetei:
Se fierbe orezul in lapte si se lasa sa se raceasca. Intre timp se freaca galbenusurile cu zaharul, timp de 10 minute. Se adauga orezul racit, albusurile batute spuma tare, untul topit si coaja de lamaie. Compozitia se toarna in forma unsa si presarata cu pesmet si se coace la cuptor, la foc potrivit, 30 minute.

Retete Culinare Similare

Orez cu lapte

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Orezul cu lapte preparat dupa aceasta reteta culinara este foarte gustos cand este servit presarat cu scortisoara pisata.
Preparare reteta

Orez cu lapte si vanilie

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Preparat cu zahar vanilat, orezul cu lapte are o aroma deosebita, de prajitura; se va servi rece, cu dulceata de visine, caise sau de capsuni.
Preparare reteta

Orez cu fructe(mancare de post)

Descrierea retetei:

Un desert excelent de post. Daca nu sunteti in post, orezul cu fructe poate fi preparat si cu lapte, fiind si mai bun.
Preparare reteta

Tort de orez cu mere

Descrierea retetei:

O prajitura de mere cu orez, gustoasa si simplu de realizat.
Preparare reteta
Originals.ro - Magazin online cu pantofi sport, haine si accesorii

Esti STUDENT*?

Invata un job:
certificat-energetic.com
Acum ai gratuit la dispozitie
500 m2/saptamana in care poti exersa si realiza certificate de performanta energetica, sau chiar testa solutii de reabilitare termica.

* versiune disponibila in scop personal, educational.