Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Budinca de cartofi cu carne

Categorii: Retete mancaruri tocanite, Retete carne porc, Bucatarie romaneasca

Reteta trimisa de: ana c.

Descrierea retetei: Aceasta reteta de musaca de cartofi e specifica zonei banatene. Se poate prepara si cu carne de miel, oaie sau piept de pasare.

Ingrediente budinca de cartofi cu carne:
120 g unt
4 oua
1 paharel smantana
50 g cascaval ras
500 g cartofi
300 g carne de porc sau vita
1 lingura untura sau de ulei
sare
piper.

Preparare budinca de cartofi cu carne:
Untul se freaca spuma intr-un castron adaugand pe rand galbenusurile, smantana, cascavalul, cartofii fierti fara coaja si trecuti prin sita, sarea necesara, albusurile batute spuma. Carnea taiata in bucati se inabusa in untura sau ulei si cand este moale, se trece prin masina de tocat. Forma se unge bine cu unt si se presara cu pesmet; se pune un rand de cartofi si peste acesta unul de carne, continuandu-se in acest fel. Ultimul strat trebuie sa fie de cartofi. Se fierbe in baia marina 35-40 de minute. Budinca se serveste presarata cu cascaval ras si sos de rosii. Se orneaza cu frunze de patrunjel.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui