Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Budinca de carne

Categorii: Retete mancaruri tocanite, Retete carne vita, Bucatarie romaneasca

Reteta trimisa de: urzica_marian

Descrierea retetei: Aceasta mancare este delicioasa, mai ales servita cu un sos de smantana sau de rosii.

Ingrediente budinca de carne:
500 g carne de vitel vita sau porc
3-4 oua
100 g franzela
100 g unt
1 lingura faina
1 ceasca lapte
sare
piper.

Preparare budinca de carne:
In 50 g unt se inabusa carnea trecuta prin masina de tocat de 2-3 ori. Restul de unt se topeste intr-o craticioara, se adauga faina si se amesteca bine sa se incorporeze. Amestecand mereu se toarna laptele rece si cand compozitia s-a ingrosat se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca si se adauga pe rand galbenusurile, franzela inmuiata in lapte si stoarsa bine, carnea inabusita dar rece, albusurile batute spuma tare, sarea necesara si piper. Compozitia se toarna intr-o forma rezistenta la foc, unsa bine si presarata cu pesmet. Se coace in cuptor 30-40 de minute.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui