Ultimele retete:

File de peste la microunde

Reteta de file de peste, pregatita la cuptoru...


Frecatei cu mere

Reteta simpla de frecatei cu mere.


Mar copt la microunde

O retata simpla de mar copt, pe care o puteti...


© 2009 - 2011
retete-mancare.ro
Toate drepturile rezervate.
Retete culinare

Branza de vaci

Sugestie de prezentare

Reteta trimisa de:

Luminita P

Descrierea retetei:

Reteta pentru prepararea branzei de vaci.

Ingrediente branza de vaci:

Pentru 500 g branza de vaci:
3 litri de lapte proaspat, integral

Modul de preparare a retetei:
Branza de vaci este un ingredient important in multe retete culinare. Branza de vaci poate fi insa consumata si ca atare, fiind recomandata in special copiilor si celor in varsta, dar si persoanelor care tin regim. In cazul in care dorim prepararea unei branze de vaci dietetice, vom folosi lapte partial sau chiar integral degresat.
Branza de vaci poate fi preparata in doua moduri:
A. Branza de vaci din lapte prins
Se pune laptele, nefiert, la prins. Este bine sa folosim o oala sau cratita mai mare decat cantitatea de lapte pe care o utilizam. Se acopera aceasta oala si se pune intr-un loc la caldura (spre exemplu pe un raft sau dulap in bucatarie). Laptele se prinde in aproximativ 2 zile.
Se incalzeste o cana de apa si se toarna clocotita peste laptele prins, amestecand usor cu lingura sau un tel. In contact cu apa fierbinte, laptele se va transforma in branza de vaci. Se rastoarna continutul oalei intr-un tifon dublu, suficient de mare. Se lasa branza de vaci la scurs.
B. Branza de vaci pentru copii
Branza de vaci este indicata celor mici deoarece contine o cantitate importanta de calciu, foarte necesar acestora. Putem prepara rapid branza de vaci folosind lapte proaspat si calciu lactic (disponibil in farmacii). Pentru a prepara branza de vaci dintr-un litru de lapte ne sunt necesare minim 6 - 8 pastile de calciu lactic.
Se pune laptele la fiert. Cand fierbe se adauga pastilele de calciu lactic, amestecand incontinuu cu paleta la fundul oalei. Pastilele se pot pune intregi - se adauga 3 - 4 pastile o data la inceput, apoi una cate una pana cand se formeaza branza de vaci si zerul ramane limpede.
Branza de vaci este un ingredient cheie in multe retete culinare dar poate fi consumata si ca atare. Cei mici o vor aprecia in special servita cu dulceata sau miere. Putem de asemenea pregati clatite pe care sa le umplem cu branza de vaci si dulceata - sunt delicioase!

Printeaza reteta Branza de vaci Printeaza reteta
Retete Culinare Similare

Placinta Dobrogeana cu branza dulce

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Reteta de placinta Dobrogeana cu branza dulce, o reteta culinara de prajituri traditionale Romanesti.
Preparare reteta

Gogosi cu branza de vaca

Descrierea retetei:

Gogosile cu branza de vaca sunt un desert foarte indragit de cei mici.
Preparare reteta

Aluat din branza de vaca

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Aluatul din branza de vaci se intrebuinteaza la prepararea placintelor cu mere, cu branza, etc.
Preparare reteta

Pasca cu branza de vaci

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Pasca cu branza de vaci este un preparat traditional de Paste in Romania.
Preparare reteta

Esti STUDENT*?

Invata un job:
certificat-energetic.com
Acum ai gratuit la dispozitie
500 m2/saptamana in care poti exersa si realiza certificate de performanta energetica, sau chiar testa solutii de reabilitare termica.

* versiune disponibila in scop personal, educational.