Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Branza cu chimen si boia

Categorii: Retete aperitive, Retete de post (fara carne), Bucatarie romaneasca

Reteta trimisa de: Alexandru_R

Descrierea retetei: Reteta ardeleneasca traditionala, aceasta pasta picanta de branza cu condimente este delicioasa ca aperitiv sau la micul dejun.

Ingrediente branza cu chimen si boia:
300 g branza de burduf sau cas de oaie proaspat
100 g unt
1 lingurita boia dulce
1 varf de cutit chimen pisat marunt
sare dupa gust

Preparare branza cu chimen si boia:
Branza sau casul se dau prin masina de tocat (cu sita deasa) de 2-3 ori. Se amesteca cu untul frecat spuma, cu chimenul, eventual cu boia si sarea necesara. Unele persoane adauga dupa gust si putina ceapa rasa pe razatoare. Vara se pot pune 3-4 frunze de ceapa verde, taiata marunt. Branza se asaza pe farfuria de servit dandu-i forma dorita. Se garniseste cu rosii, ardei gras, ridichi taiate, castraveciori cruzi, ceapa verde.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui