Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Bors pentru ciorbe

Categorii: Retete supe ciorbe, Retete de post, Bucatarie romaneasca

Reteta trimisa de: ana c.

Descrierea retetei: Borsul preparat dupa aceasta reteta se poate folosi la diferite ciorbe sau se poate bea proaspat, mai ales daca nu este foarte acru. Borsul este un preparat probiotic, viu, care contine vitamine si fermenti activi si va mentine sanatosi.

Ingrediente bors pentru ciorbe:
500 grame tarite de griu
optional: 100 grame de malai
un pahar huste sau drojdie de bere cat o bobita de mazare

Preparare bors pentru ciorbe:
Borsul se prepara din tarate de grau sau din amestec de tarate de grau si malai. Se pune acest amestec intr-un borcan de 3 - 5 l si se toarna apa fierbinte, aproape clocotita. Se lasa sa se mai raceasca (sa suportam la mana caldura) si se amesteca hustele (tarate de grau de la bors acru, care contin fermenti specifici). In lipsa hustelor se pune 1 bobita de drojdie de bere. Se acopera cu un servet si se tine la caldura 12 - 14 ore. Apoi se da la rece sau se scoate borsul de pe tarate si se foloseste.
Borsul se poate trage in sticle si tine 1 saptamana la frigider, crud.
Cu aceleasi huste putem prepara borsul de mai multe ori, atat timp cat au aspect si miros frumos. Se mai adauga numai 2-3 maini de tarate (daca este cazul mai scoatem din hustele din borcan, pentru a face loc), se completeaza cu apa calda, se amesteca si se tine la loc cald pana se acreste borsul. Daca punem mai putine tarate borsul va iesi mai putin acru. Pentru a obtine un bors parfumat putem adauga 1 -2 crengute de visin in borcanul de bors.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui