Ultimele retete:

File de peste la microunde

Reteta de file de peste, pregatita la cuptoru...


Frecatei cu mere

Reteta simpla de frecatei cu mere.


Mar copt la microunde

O retata simpla de mar copt, pe care o puteti...


© 2009 - 2011
retete-mancare.ro
Toate drepturile rezervate.
Retete culinare

Reteta trimisa de:

ana c.

Descrierea retetei:

Borsul preparat dupa aceasta reteta se poate folosi la diferite ciorbe sau se poate bea proaspat, mai ales daca nu este foarte acru. Borsul este un preparat probiotic, viu, care contine vitamine si fermenti activi si va mentine sanatosi.

Ingrediente bors pentru ciorbe:

500 grame tarite de griu
optional: 100 grame de malai
un pahar huste sau drojdie de bere cat o bobita de mazare

Modul de preparare a retetei:
Borsul se prepara din tarate de grau sau din amestec de tarate de grau si malai. Se pune acest amestec intr-un borcan de 3 - 5 l si se toarna apa fierbinte, aproape clocotita. Se lasa sa se mai raceasca (sa suportam la mana caldura) si se amesteca hustele (tarate de grau de la bors acru, care contin fermenti specifici). In lipsa hustelor se pune 1 bobita de drojdie de bere. Se acopera cu un servet si se tine la caldura 12 - 14 ore. Apoi se da la rece sau se scoate borsul de pe tarate si se foloseste.
Borsul se poate trage in sticle si tine 1 saptamana la frigider, crud.
Cu aceleasi huste putem prepara borsul de mai multe ori, atat timp cat au aspect si miros frumos. Se mai adauga numai 2-3 maini de tarate (daca este cazul mai scoatem din hustele din borcan, pentru a face loc), se completeaza cu apa calda, se amesteca si se tine la loc cald pana se acreste borsul. Daca punem mai putine tarate borsul va iesi mai putin acru. Pentru a obtine un bors parfumat putem adauga 1 -2 crengute de visin in borcanul de bors.

Printeaza reteta Bors pentru ciorbe Printeaza reteta
Retete Culinare Similare

Bors de peste

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Reteta culinara de bors de peste, o mancare delicioasa!!
Preparare reteta

Bors pescaresc

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Borsul pescaresc este un fel de mancare delicios. Borsul se serveste cald, cu mamaliguta fierbinte.
Preparare reteta

Bors de ciuperci si zarzavat

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Bors de ciuperci si zarzavat este o reteta gustoasa de bors fara carne.
Preparare reteta

Ciorba de miel (bors de miel)

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Aceasta este reteta de ciorba de miel pregatita in mod traditional de Paste. La ciorba de miel se pot pune si maruntaiele de miel dar de obicei din acestea se pregateste drobul. Borsul de miel este servit cald, cu smantana, si presarat cu verdeata proaspata, tocata marunt.
Preparare reteta

Esti STUDENT*?

Invata un job:
certificat-energetic.com
Acum ai gratuit la dispozitie
500 m2/saptamana in care poti exersa si realiza certificate de performanta energetica, sau chiar testa solutii de reabilitare termica.

* versiune disponibila in scop personal, educational.