Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2014 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Bors de urzici

Categorii: Retete supe ciorbe, Retete de post, Bucatarie romaneasca

Reteta trimisa de: ana c.

Descrierea retetei: O reteta gustoasa si sanatoasa de bors de urzici. Desi este o reteta de post, datorita prospetimii ingredientelor, borsul de urzici este apreciat de toti.

Ingrediente bors de urzici:
1 litru de apa
500 ml bors
1 ceapa mica
2 cartofi
1 morcov
1 patrunjel
2 linguri orez
2 linguri ulei
2 gramezi de urzici
1 ou
1 lingurita de faina
sare, leustean

Preparare bors de urzici:
Se taie ceapa marunt si se caleste in ulei. Cand a devenit aurie, se adauga faina si se lasa un pic pe foc, sa capete o usoara culoare galbena. Se toarna apa, se adauga morcovul, cartoful. Dupa 10 min de fiert se pun si frunzele de urzici si orezul. Se lasa sa fiarba incet, acoperit, pana cand toate legumele sunt fierte. Se adauga borsul si se mai lasa borsul de urzici pe foc, cat sa dea 2-3 clocote. Se adauga peste borsul de urzici fierbinte un ou batut si 1 legatura de leustean tocat.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui