Ultimele retete:

File de peste la microunde

Reteta de file de peste, pregatita la cuptoru...


Frecatei cu mere

Reteta simpla de frecatei cu mere.


Mar copt la microunde

O retata simpla de mar copt, pe care o puteti...


© 2009 - 2011
retete-mancare.ro
Toate drepturile rezervate.
Retete culinare

Betisoare cu banane

Sugestie de prezentare

Reteta trimisa de:

Emanuela

Descrierea retetei:

Reteta de betisoare aromate, in care aroma de banane si vanilie se imbina cu gustul de nuca.

Ingrediente betisoare cu banane:

160 g faina
140 g unt sau margarina
250g zahar pudra
2 oua
2 banane
60 g nuci macinate
4 lingurite cu smantina
1 lingurita rasa bicarbonat
1 varf cutit sare
1 pachet zahar vanilat

Modul de preparare a retetei:
Untul sau margarina se freaca cu zaharul pina devine o crema. Se adauga galbenusurile, smantana, bananele zdrobite cu furculita si se freaca in continuare 1-2 minute. Bicarbonatul se stinge cu putina zeama de lamiie sau otet si se adauga la compozitie impreuna cu faina, nucile, vanilia si sarea. Se amesteca din nou bine. La sfarsit se incorporeaza usor albusurile batute spuma tare. Se toarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara unsa cu unt si presarata cu faina.
Se coace in cuptor, la foc potrivit, 25-30 minute. Dupa ce se raceste, prajitura se taie betisoare lungi de 6-7 cm si late de un deget care se dau prin zahar pudra.

Retete Culinare Similare

Chec de cacao cu mere sau banane

Descrierea retetei:

O reteta delicioasa de chec cu fructe.
Preparare reteta

Crema de banane

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Crema de banane este un desert usor si delicios.
Preparare reteta

Conde de banane

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

O prajitura de casa cu multe fructe si putine calorii.
Preparare reteta

Esti STUDENT*?

Invata un job:
certificat-energetic.com
Acum ai gratuit la dispozitie
500 m2/saptamana in care poti exersa si realiza certificate de performanta energetica, sau chiar testa solutii de reabilitare termica.

* versiune disponibila in scop personal, educational.